“Viktigt att visa medmänsklighet och skapa goda relationer”


Titel
: Boendeutvecklare
Ålder: 29
Fritidsintressen: Gillar löpning och att gymma
Anställd på Karlskogahem sedan: 2016
Det bästa med jobbet: Kundkontakten samt att det är så varierande


Hur kom det sig att det blev fastighetsbranschen för dig?
-Jag har nog inte sett min tjänst på det sättet, utan jag såg möjligheten att få arbeta med människor. Vara med och tillsammans med hyresgästerna utveckla och förbättra den miljö som ligger de flesta närmast om hjärtat, sitt hem. Jag fick nys om tjänsten boendeutvecklare när jag arbetade som platschef på Karlskoga hotell. Arbetsbeskrivningen lät intressant och jag kände direkt att det var något som passade mig då integration alltid legat mig varmt om hjärtat.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
-Ingen är den andra lik. Som boendeutvecklare arbetar jag med att leda dem som kanske hamnat lite ur spår vad gäller ordning och reda. Detta gör vi genom samtal, hembesök och ibland möten. Vi arbetar även förebyggande genom så kallade inflyttningsbesök. Dessa är i första hand en välkomnande gest från vår sida där vi introducerar hyresgästen i deras nya omgivning, och även informativt. Allt för att våra hyresgäster ska känna sig säkra och trygga i deras nya vardag.

Vilka egenskaper är viktiga i ditt jobb?
-Det är viktigt att vara uppmärksam och lyhörd. I mitt jobb möter man ofta människor i olika situationer. Då jag arbetar med direkt kundkontakt är det även viktigt att visa medmänsklighet och skapa en god relation. Alla vägar är inte riktigt lika raka så ett uns skinn på näsan är därför också en viktig egenskap.

På vilket sätt känner du att du utvecklas i jobbet?
-Jag har utvecklat min förmåga att förhålla mig i olika situationer med människor. Att kunna läsa av situationer och på så vis anpassa mig därefter, något som jag av erfarenhet sett ge goda resultat. Återigen, medmänsklighet! Det är så viktigt för mig att se människan och inte hyresgästen.

Vad betyder Karlskogahems värdeord “öppenhet, enkelhet, ansvar, lojalitet och respekt för dig i din vardag?
-Värdeorden är otroligt viktiga och bra ledord i det arbete vi gör. Att ha dem i ryggraden ger en god hållning och skapar tillit och förtroende i relationer till våra hyresgäster. För mig är det viktigt att ge ett professionellt och genuint intryck på ett enkelt sätt. Med ett varmt och öppet hjärta kommer vi långt, en röd tråd som jag personligen tycker ligger med bakom varje värdeord vi arbetar efter.