Foto. Vd Urban E. Linder inviger den upprustade innergården på Baggängen 28-42 genom att klippa ett blågult band.Om man själv får möblera, så trivs man förstås bättre.

Det gäller inte bara det egna hemmet, det gäller även hela innergårdar.

– Det här är vårt gemensamma, det ska vi vara rädda om, sa vd Urban E. Linder när han invigde den upprustade innergården på Baggängen 28-42.

Egentligen stod innergården färdig redan i oktober, men början av juni – med försommarväder och känslan av sommarlov – passade bättre för alla inblandade. Nu visade det sig också att den speciella och vårdande vi-känslan är mer än ord: under det dryga halvåret sedan allt stod färdigt, har inget skadats eller klottrats på. Allt ser fortfarande nytt och fräscht ut.

– Ja, det blev väldigt bra. Särskilt lekplatserna, sa Carolin Olsson Carlberg som tillsammans med barnen Amelia, Evelinn och Alicia var på plats.

Det var för övrigt även Carolins farmor, Inga-Britt Olsson, som bott i Baggängen sedan 2002.

– Men jag har bott hos Karlskogahem betydligt längre. Min första lägenhet fick jag i Skrantafallet 1972.

Gjorde önskelista

Hon ser sig runt bland alla stojande, lekande, korvätande och dansande barn.

– Det här blev väldigt bra för dem. Jag är glad om de är glada.

Allt började för drygt två år sedan då Karlskogahem fick 2,5 miljoner kronor av Boverket för att utveckla utemiljön i Baggängen. Men hur? Boendeutvecklare Patricia Eriksson gjorde det enda raka och bjöd in alla hyresgäster till ett möte på restaurang Hugo. Av områdets cirka 300 hyresgäster kom närmare ett hundratal!

Önskemålen diskuterades och vägdes mot varandra. Till slut var ”önskelistan” färdig och handlades upp. Resultatet blev: nya lek- och grillplatser, mötesplatser under tak, en mindre scen med sittplatser, en multisportarena för futsal/basket, nya cykelförråd, ny belysning och nya planteringar.

Nu är allt möblerat och klart att användas.

– Det här har vi skapat tillsammans, sa vd Urban E. Linder och invigningsklippte det blågula bandet.