Så går det till att söka bostad

Välkommen att söka bostad via vår hemsida.
Här presenteras lediga lägenheter och du har möjlighet att själv söka bostad.

Kundanmälan

När du gjort din kundanmälan får du ditt användar-ID och din pinkod. Dessa använder du för att logga in. Du måste sedan logga in minst en gång per halvår för att bibehålla dina köpoäng. Det får inte gå mer än 180 dagar mellan dina inloggningar.

Poängberäkning

Din kötid börjar räknas från och med ditt anmälningsdatum. Du får två poäng för varje dag du står i kön. Detta gäller både om du är ny kund hos oss eller redan bor i en av Karlskogahems lägenheter.

Poängen nollställs när du fått en lägenhet eller när du flyttat ifrån en lägenhet inom Karlskogahem. Är du bostadssökande efter inflytt eller avflytt måste du aktivera dig i kön för att på nytt samla poäng.

Lediga lägenheter

Genom att besöka vår hemsida så ser du vilka lägenheter som finns tillgängliga. Här kan du söka på marknadsplatserna Torget, Bytestorget eller Direkt — dygnet runt.

Torget

Lediga lägenheter presenteras i åtta dagar på Torget och fördelas efter köpoäng. Är du intresserad av en lägenhet så måste du själv göra en intresseanmälan under denna period. De fem sökande med flest poäng får ett erbjudande via e-post eller brev. När du har fått ett erbjudande har du åtta dagar på dig att lämna besked om du är intresserad av lägenheten eller ej.

Direkt

Här finner du lägenheter som är lediga för snabb uthyrning. Lägenheterna erbjuds inte efter köpoäng utan fördelas efter principen “först till kvarn”. Den som är först med att anmäla intresse kommer att erbjudas lägenheten. Du har åtta dagar på dig att lämna besked om du vill ha lägenheten eller ej.

Bytestorget

Detta är en form av direktbyte, där du lägger upp en annons för din nuvarande lägenhet och beskriver vad du söker. På Bytestorget kan du som har ett förstahandskontrakt hos Karlskogahem annonsera din lägenhet för ett direktbyte till en annan bostad. Annonsen ligger kvar i 30 dagar. För att läsa mer om hur det går till, klicka på Bytestorget i vänster spalt!

Mina sidor

Under mina sidor kan du se om det kommit några förslag som stämmer överens med din sökprofil. Du kan även:

  • göra en intresseanmälan på en bostad som passar dig.
  • se dina intresseanmälningar/förslag/erbjudande och eventuellt välja bort dem.
  • svara ja eller nej på de erbjudanden du får.
  • göra felanmälningar.
  • se dina hyresbetalningar

Erbjudande

När svarstiden gått ut och sedvanlig prövning skett kontaktar Karlskogahem den som har flest poäng på Marknadsplats Torget eller som har gjort en intresseanmälan på Marknadsplats Direkt.
När du fått en lägenhet står du inte längre kvar i bostadskön. Ett meddelande kommer att skickas till dig som inte fått en lägenhet som du tackat ja till. Du är naturligtvis välkommen att söka igen.

Viktigt att lämna besked

Du måste alltid svara JA eller NEJ på de erbjudanden du får, annars spärras du som aktivt sökande i bostadskön och du kan inte göra några intresseanmälningar. Då måste du höra av dig till Bobutiken för att bli aktiverad igen. Telefon 0586 – 657 10.

Om du tackar nej, nekas eller lämnar “Ej svar” till ett visningserbjudande tre gånger inom en 30-dagars period, spärras du från att söka ny lägenhet i 30 dagar från det senaste erbjudandet.
Spärren hävs sedan automatiskt när de 30 dagarna har gått.

Personlig service

Välkommen att besöka oss i Bobutiken på Skrantafallet 9 A.