Foto. Blond tjej iklädd blå jeans och grå t-shirt som lutar sig mot en trave flyttkartonger.

Välkommen att söka bostad via Mina Sidor. Här presenteras lediga lägenheter och du har möjlighet att själv söka bostad.

Kundanmälan

När du gjort din anmälan kommer du att kunna logga in med hjälp av BankID. Om du inte har BankID kontaktar du oss för att få en kod skickad till din mejl. Du måste sedan logga in minst en gång per år för att bibehålla dina köpoäng. Det får inte gå mer än 365 dagar mellan dina inloggningar.

Poängberäkning

Din kötid börjar räknas från och med ditt anmälningsdatum. Du får en poäng för varje dag du står i kön. Detta gäller både om du är ny kund hos oss eller redan bor i en av Karlskogahems lägenheter.

Poängen nollställs när du fått en lägenhet eller när du flyttat från en lägenhet inom Karlskogahem. Är du bostadssökande efter inflytt eller avflytt måste du aktivera dig i kön för att på nytt samla poäng.

 

Lediga lägenheter

Genom att besöka vår hemsida så ser du vilka lägenheter som finns tillgängliga. Här kan du söka på marknadsplatserna Torget eller Direkt – dygnet runt.

Torget

Lediga lägenheter presenteras i ett visst antal dagar på Torget och fördelas efter köpoäng, du ser sista ansökningsdagen på varje publicerad lägenhet. Är du intresserad av en lägenhet så måste du själv göra en intresseanmälan under denna period. De fem sökande med flest poäng får ett erbjudande via e-post eller brev. När du har fått ett erbjudande behöver du lämna besked om du är intresserad av lägenheten eller ej, även här finns en sista svarsdag för varje lägenhet.

Direkt

Här hittar du lägenheter som är lediga för snabb uthyrning. Lägenheterna erbjuds inte efter köpoäng utan fördelas efter principen ”först till kvarn”. Den som är först med att anmäla intresse kommer att erbjudas lägenheten. När du har fått ett erbjudande behöver du lämna besked om du är intresserad av lägenheten eller ej, sista svarsdag finns angiven i erbjudandet.

Mina sidor

Under Mina sidor (klickbar länk) kan du se om det kommit några förslag som stämmer överens med din sökprofil. Du kan även:

  • göra en intresseanmälan på en bostad som passar dig
  • se dina intresseanmälningar/förslag/erbjudande och eventuellt välja bort dem
  • svara ja eller nej på de erbjudanden du får
  • göra felanmälningar
  • se dina hyresbetalningar

Erbjudande

När svarstiden gått ut och sedvanlig prövning skett kontaktar Karlskogahem den som har flest poäng på Marknadsplats Torget eller som har gjort en intresseanmälan på Marknadsplats Direkt.

När du fått en lägenhet står du inte längre kvar i bostadskön. Ett meddelande kommer att skickas till dig som inte fått en lägenhet som du tackat ja till. Du är naturligtvis välkommen att söka igen.

Viktigt att lämna besked

Du måste alltid svara JA eller NEJ på de erbjudanden du får, annars spärras du som aktivt sökande i bostadskön och du kan inte göra några intresseanmälningar. Maila uthyrning@karlskogahem.se för att bli aktiverad igen.

Om du tackar nej, nekas eller lämnar ”Ej svar” till ett visningserbjudande tre gånger inom en 30-dagars period, spärras du från att söka ny lägenhet i 30 dagar från det senaste erbjudandet. Spärren hävs sedan automatiskt när de 30 dagarna har gått.