Välkommen till ditt nya boende!

Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta av oss inspirerande och en ny start på livet. För att underlätta för dig har vi samlat några punkter som påminnelse för dig som är nyinflyttad.

Inflyttning

Gäller från och med klockan 12 den dag som anges i kontraktet. Om dagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från kl 12.00 första vardagen efter kontraktsstart.

Nycklar vid inflyttning

Dina nycklar till lägenheten, tvättstugan, förrådet och/eller garaget lämnas ut i Bobutiken.

Ändra adress och beställ eftersändning av post

När du flyttar gör du en flyttanmälan till Skatteverket. Information om flyttanmälan finns på Skatteverkets webbplats. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter inflyttning.

För eftersändning av din post, gör en beställning på Svensk adressändring. Information om hur du beställer adressändring finns på Svensk adressändrings webbplats. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på just den lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror. Dessa visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt hyreskontrakt eller på din ytterdörr.

Hemförsäkring

Glöm inte att teckna en hemförsäkring! I vår uthyrningspolicy är kravet att du har en gällande hemförsäkring. Kontakta Bobutiken för mer information. Skälet till det är flera. När olyckan är framme eller vid inbrott är det bra med en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker din egen egendom. Men skulle något hända som till exempel brand eller en omfattande vattenskada så är det hemförsäkringen som täcker kostnader för ett evakueringsboende. Tänk på att om du inte har en gällande hemförsäkring utgår ingen ersättning för ägodelar som skadats vid brand eller översvämning – även om du själv inte orsakat skadan.

El och vatten

Vatten ingår i hyran, men el betalas separat. I vissa fastigheter har vi individuell mätning av vattenförbrukningen. Läs mer om individuell vattenmätning, IMD.

När du skriver kontrakt förmedlar vi din anmälan till Karlskoga Energi & Miljö.

Beställ eller flytta hemtelefonen

Kontakta din telefonoperatör.

Hyresavtal

Har du frågor om hyresavtal, garage, parkering eller förråd, välkommen att kontakta oss!

Vi hoppas att du ska trivas!