Välkommen till ditt nya boende

Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta av oss inspirerande och en ny start på livet. För att underlätta de praktiska bestyren har vi samlat några punkter som påminnelse för dig som är nyinflyttad.

Inflyttning

Gäller från och med klockan 12 den dag som anges i kontraktet. Om dagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från kl 12 första vardagen i månaden.

Tidigare inflytt

Överenskommelse om tidigare inflytt mellan avflyttande hyresgäst och inflyttande, innan ditt kontrakt börjar att gälla? Då räknas det som en andrahandsuthyrning! Problem som uppstår när det gäller nycklar, städning etc, får ni själva reda ut. Ett tips är att ni har en tydlig överenskommelse om villkoren.

Nycklar vid inflyttning

Dina nycklar till lägenheten, tvättstugan och förrådet utlämnas i Bobutiken.

Ändra adress

Du glömmer väl inte bort att berätta att du fått en ny adress för dina vänner och bekanta? Du kan ändra adress direkt via www.adressandring.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hemförsäkring

Glöm inte att teckna en hemförsäkring!  I vår uthyrningspolicy är kravet att du har en gällande hemförsäkring. Kontakta Bobutiken för mer information. Skälet till det är flera. När olyckan är framme eller vid inbrott är det bra med en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker din egen egendom. Men skulle något hända som till exempel brand eller en omfattande vattenskada så är det hemförsäkringen som täcker kostnader för ett evakueringsboende. Tänk på att om du inte har en gällande hemförsäkring utgår ingen ersättning för ägodelar som skadats vid brand eller översvärmning – även om du själv inte orsakat skadan.

El och vatten

Vatten ingår i hyran, men el betalas separat. När du skriver kontrakt förmedlar vi din anmälan till Karlskoga Energi & Miljö.

Beställ eller flytta hemtelefonen

Kontakta din telefonoperatör.

Hyresavtal

Har du frågor om hyresavtal, garage, parkering eller förråd, välkommen till Bobutiken